No i pora na kolejne ciasto z warzywami,tym razem kapusta kiszona..przepis na to ciasto miałam od dawna zapisany [nie pamiętam tylko skąd ], ale jakoś nie było okazji wypróbować..Jak dla mnie był to dziwny dodatek do ciasta, ale super pomysł...ciasto jest bardzo wilgotne, kapusta jest niewyczuwalna..no i co najważniejsze ciasto było smaczne.Moi goście, byli bardzo zdziwieni takim dodatkiem kapusty kiszonej do ciasta i zajadali się ze smakiem.Polecam.
Ciasto:- 1 szkl.kapusty kiszonej
- 1 szkl.wody lub mleka
- 170 g masła
- 1 ,5 szkl.cukru
- 4 łyżki kakao
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 3 jajka
- 2 szkl.mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1/4 łyżeczki soli
- 5 dkg wiórek kokosowych
Masa
- 3 szklanki mleka
- 1 budyń śmietankowy
- 1/2 szklanki cukru
- 25 dag wiórek kokosowych
- 1 cukier wanilinowy
- 1 kostka masła
mega ciekawy i inspirujący przepis. Kapusta? WOW!
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie :)
Bardzo zaintrygowal mnie przepis.Ciasto na pewno smaczne i zdrowe 😆
OdpowiedzUsuń