Rybka w panierce

Rybka w chrupiącej panierce jak schabowy..kiedyś już robiłam rybki w podobny sposób i  wpisy są na blogu, ale tym razem filety rybne moczyłam w mleku...
  • filety z ryby
  • mleko
  • sok z cytryny
  • sól,pieprz
  •  mąka
  • bułka tarta
  • jajka
  • sól, wegeta
Filety ryby pokroić na kawałki i włożyć do mleka, moczyć około 20 minut. Wyjąć z mleka, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować mące, w jajku [ roztrzepanym z przyprawami]i bułce tartej .Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.



Komentarze

  1. jaki ciekawy patent na namaczanie rybki w mleku! Rozumiem, że przez to delikatniejsza się robi?

    OdpowiedzUsuń
  2. Moczenie w mleku? Nigdy się nie spotkałem. Jaki to daje efekt? Bo w przypadku wątróbki łagodzi smak podrobów, ale przy rybach nigdy nie słyszałem o tym :)
    http://poradnik-smaku.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Moczenie w mleku, słyszałam o tym. Muszę kiedyś spróbować. Pozdrówka.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja też nigdy wcześniej nie słyszałam o moczeniu ryby ,śledzi owszem..Ale gdzieś w necie właśnie czytałam i postanowiłam spróbować..rybka jest delikatna po takim moczeniu i smaczniejsza.

    OdpowiedzUsuń
  5. Rybę mocny się w mleku żeby nie czuć posmakować mułu. Polecam karpia zamoczyć na noc

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.