Gołąbki


Gołąbki..pycha.
  • 1 kapusta
  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 1 woreczek  ryżu Cenos
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • majeranek
  • kilka łyżek przecieru pomidorowego
  • susz warzywny
  • listek, ziele
  • śmietana
Grzyby namoczyć, następnie ugotować i pokroić. Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Ryż ugotować.Do mięsa mielonego  dodać jajko,ryż, grzyby , przyprawy i wymieszać.Na liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera,  dodać susz warzywny , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.Ustawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut.Na koniec dodać śmietanę .




Komentarze

  1. Uwielbiam gołąbki, kojarzą mi się z kuchnią mamy i z wypadami do cioci która zawsze przygotowywała je w ilości dla wojska :) Pysznie u Ciebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam. Mogę je jeść bez końca! Pozdrowionka! :) Megly (megly.pl)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie na to jak polskie gołąbki. Uwielbiam to danie. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.