wtorek, 12 stycznia 2016

Schabowy

Kotlet schabowy po raz kolejny...tym razem do jajek dodałam troszkę śmietany i suszoną natkę pietruszki..
  • schab,polędwica
  • śmietana
  • suszone natka pietruszki
  • sól, pieprz, vegeta
  • mąka
  • jajka 
  • bułka tarta 
Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić.Jajka roztrzepać , dodać troszkę śmietany i przyprawy, wymieszać.Kotlety  maczać w mące, jajkach i bułce tartej, smażyć z obu stron na rumiano.

1 komentarz :

  1. Klasyka polskiego stołu! Sycący obiad na zimowy, mroźny dzień :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.