środa, 18 listopada 2015

Kapuśniak


Pyszna zupka..polecam.. 


  • 50 dkg kapusty kiszonej 
  • 2 marchewki 
  • 1 cebula 
  • ziemniaki 
  • bulion 
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego 
  • listek laurowy, ziele angielskie 
  • majeranek
  • kminek 
  • sól, pieprz 
  • kawałek kiełbasy lub boczku
Cebulę pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce, chwilę razem podsmażyć na odrobinie oleju.Bulion zagotować i dodać przyprawy, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz cebulę z marchewką.Kiedy warzywa będą miękkie dodać kapustę [ ja czasem też chwilkę podsmażam na patelni]. Dodać przecier pomidorowy oraz pokrojoną i podsmażoną kiełbasę,Doprawić w razie potrzeby.

Zupa na jesień - edycja 2

8 komentarzy :

  1. jedna z moich ulubionych zup :) chciałam zrobić dziś barszcz ukraiński, ale dobrze, że trafiłam na twój przepis, bo kapuśniak nie jadłam już wieki!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja muszę kiedy ugotować taki barszcz ukraiński bo jeszcze nie robiłam.

      Usuń
  2. To trochę inny kapuśniak niż ja znam , musi być pyszny ;-) Dziękuję za wzięcie udziału w Festiwalu Zupy , pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja w sumie robiłam też taki kapuśniak pierwszy raz.

      Usuń
  3. Dobry kapuśniak jest pyszny, Twój wygląda smakowicie :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. dziękuję za udział w akcji :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.