wtorek, 16 czerwca 2015

Bitki z wolnowaru

Ta potrawa była dawno temu...znów nie mam kiedy nadrobić zaległości z przepisami...Wolnowar to super urządzenie..zwłaszcza dla takich osób jak ja...zapracowanych i nie mających czasu stać przy garach...Wkładamy wszystkie składniki do misy wolnowaru, zamykamy , ustawiamy ..i np.idziemy do pracy...a obiad gotuje się sam..Taką potrawę można zrobić również  w garnku lub w piekarniku..
  • 1 kg karkówki
  • 0,80 kg pieczarek
  • 4 cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • około 2 szkl.wody
  • sól, pieprz
  • listek, ziele
  • majeranek
Mięso pokroić w plastry i podsmażyć na oleju.Pieczarki pokrojone w ćwiartki i cebulę w piórka razem z marchewką  poddusić na oleju.Przygotować sos:wodę wymieszać z przecierem pomidorowym i przyprawami.W wolnowarze układać na przemian warstwę mięsa i pieczarek z cebulą.Zalać sosem i gotować do miękkości mięsa.




3 komentarze :

  1. Pierwsze słyszę o wolnowarze i powiem szczerze, ze zainteresowałaś mnie nim. A bitki wyglądają mega smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo..wolnowar świetna sprawa..mam wiecej takich wpisów z wlnowaru..
      http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/search/label/Dania%20z%20wolnowaru

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.