wtorek, 17 marca 2015

Wątróbka smażona



Pierwszy raz spotkałam się z przyprawą do wątróbki..dostałam ją i wiele innych przypraw ze sklepu Rafex [ polecam - duży wybór różnych przypraw ] i musiałam ją od razu wykorzystać.W skład tej przyprawy wchodzą :imbir, cytryna grys, majeranek, curry, marchewka, czosnek granulowany, kminek, kozieradka, sól, pietruszka, gorczyca oraz kolendra .U mnie akurat jest to wątróbka wieprzowa,ale może być i drobiowa ..Wątróbkę doprawiłam solą ziołową.Zastosowanie soli ziołowej :do mięs, sosów i innych potraw. Skład: rozmaryn grys, tymianek, oregano, bazylia, czosnek, papryka słodka, sól, cebula, gorczyca, pietruszka. 
Wątróbkę pokroić w plastry, obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawą do wątróbki.Usmażyć z każdej strony, dodać pokrojoną cebulkę i razem chwilę smażyć.Doprawić np.solą ziołową.




4 komentarze :

  1. Przyznam się, że jako laik w gotowaniu pierwszy raz spotykam się z solą ziołową. To sól sól, czy tylko sól z nazwy a tak naprawdę to przyprawa?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też pierwszy raz spotkałam się z taką solą, a w sumie to jest bardziej przyprawa niż sól..dopisałam w opisie składniki tej soli.

      Usuń
  2. ja dodatkowo przed smażeniem mączę wątróbkę w mleku.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.