Dawno nie piekłam chleba, a że miałam mało wolnego czasu wyręczyłam się automatem do chleba..wystarczy włożyć składniki , ustawić program i gotowe..Ja do chleba dodałam musztardę sarepską Develey..wcześniej musztardę wykorzystałam do sosu z klopsikami..Chlebek wyszedł pyszny..musztarda nie jestem wyczuwalna po upieczeniu, polecam..a do chlebka świeżo wędzone mięsko...Pomysł na chlebek z dodatkiem musztardy znalazłam tutaj.
- 500 g mąki białej (typ 650)
- 300 ml wody
- 3 łyżki musztardy sarepskiej Develey
- 1,5 łyżeczki soli
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki masła
- op drożdży suszonych
fajny przepis.uwielbiam domowe wypieki.na pewno spróbuję :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://hopdogara.blogspot.com/