Te buraczki robiłam kilka dni temu..
- 2,5 kg obranej cukinii ( bez pestek i skórki )
- 2 kg ugotowanych buraków
- 5 średnich cebul
- 4 łyżki soli ( czubate )
- 1 szkl. octu
- 1 szkl. oleju
- 1 szkl. cukru
Buraczki i cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać .Cukier z olejem , octem i solą zagotować, wlać do buraków.Wymieszać i odstawić na 2 godziny żeby się przegryzło.Następnie przełożyć do słoików. Pasteryzować 15 minut.
Ciekawy pomysł na buraczki z cukinią! Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny na moim blogu :)
OdpowiedzUsuńJa też dziękuję i pozdrawiam.
Usuńdo zalewy nie trzeba wody?
OdpowiedzUsuńNie , woda nie potrzebna.
UsuńBuraczki zalewamy ciepla zalewa, czy zimną?
OdpowiedzUsuńZalewamy ciepłą wodą .
Usuń