czwartek, 17 lipca 2014

Ravioli z grzybami



Pierożki..ravioli..z dowolnym nadzieniem...u mnie grzybki podsmażane z cebulką..wykonane przy pomocy pierogomanii Tupperware..Niby nic wielkiego..a pierożki ravioli robione przy pomocy tego przyrządu wychodzą kształtne..każdy równiutki i taki sam..z pięknym wzorkiem wokoło..i z pięknym nadzianym farszem "brzuszkiem"..
  • 30 dkg mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki wody
  • sól
  • dowolne nadzienie
Z podanych składników zagnieść ciasto i odstawić na co najmniej 1 godzinę. Ciasta rozwałkować na cienkie placki wielkości zbliżonej do pierogomanii.Jeden placek ułożyć na pierogomanii, na to wyłożyć- korzystając z załączonej łyżeczki - dowolny farsz lekko go dociskając. Przygotowanym drugim płatem ciasta przykryć farsz. Następnie rozwałkować, tak aby wyciąć kształt pierożków. Usunąć nadmiar ciasta, przewrócić  Pierogomanię do góry nogami i delikatnie wypchnąć pierogi, w razie potrzeby pomagając dołączoną łyżeczką. Wrzucać porcjami na osolony wrzątek i gotować 6-8 min.Podawać np.z zeszkloną cebulką.










5 komentarzy :

  1. Nie widziałam jeszcze takie urządzenie. Pierożki świetne.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny sprzęt :) A ravioli idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super blog !! Ja serdecznie zapraszam do mojego nowo otwartego :) http://kindofcake.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. znakomicie wyglądają:) wspaniałe są

    OdpowiedzUsuń
  5. O jakie "wzrokowo" dobre jedzonko :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.