Baba drożdżowa


Drożdżowa baba..z rodzynkami i morelami...
Mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem, jajkiem, miękkim masłem i ciepłym mlekiem.Ciasto wyrobić , przykryć i odstawić do wyrośnięcia.Morele pokroić i razem z rodzynkami zalać rumem i odstawić na 15 minut.Wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części.Jedną część wyłożyć do tortownicy z kominkiem,posypać morelami i rodzynkami.Przykryć drugą częścią ciasta.Odstawić do wyrośnięcia.Piec około 50 minut w temperaturze 170 stopni.





Babki i babeczki

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.