Polędwica z suszonymi owocami

Kolejne pyszne mięsko z szynkowaru..tym razem była polędwica..z suszonymi owocami..dałam śliwki i morele Helio , a mięsko obtoczyłam w przyprawie John..pycha....

Mięso naciąć przez środek długim i ostrym nożem. Do powstałej kieszeni wkładamy ścisło morele i żurawinę. Całość obtoczyć  przyprawą . Włożyć  do szynkowaru i odstawić na 12 godzin do lodówki.
Następnie szynkowar wstawić do garnka wyścielonego ścierką, wlać wodę i parzyć około 1 godziny . Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na około 10 godzin.Po tym czasie mięsko  wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy]. 


Domowy Wyrób
Wielkanocne Smaki - edycja IVWielkanocne Smaki - edycja IV

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.