sobota, 5 kwietnia 2014

Boczek rolowany

Pyszny boczek..idealny na kanapki..mój boczek trochę za mocno się przypiekł....po prostu nie dopilnowałam i skórka za mocno się przypiekła..

Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać olej , przyprawę i wymieszać..Rozsmarować na  boczku [ z obu stron] , zwinąć w roladę i zawiązać dratwą .Włożyć do lodówki na 12 godzin..Po tym czasie podsmażyć z każdej strony na patelni , przełożyć na blaszkę.Piec w temperaturze około 180 stopni przez około 1-1,5 godziny.W trakcie pieczenia przewrócić na druga stronę.Wystudzić i usunąć sznurek.




Wielkanocne Smaki - edycja IVDomowy WyróbWielkanocne Smaki - edycja IV

4 komentarze :

  1. ciekawy pomysł, zapisze przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie widać, żeby się skórka przypiekła jak piszesz, wręcz przeciwnie wygląda apetycznie i na pewno jest świetny do kanapek.

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajna i całkiem prosta potrawa. Smakowało i moim przyjaciołom i przy okazji rodzinnego obiadu. Moja Mama, u której pojawiał się ból wątroby po posiłku nie mogła się powstrzymać od jedzenia. Wzięła na wspomaganie wątroby Essentix i zajadała się dalej, bez bólu czy niestrawności. Więc zdecydowanie przepis godzien uwagi. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się bardzo..również pozdrawiam.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.