- 30 dkg ryżu
- 50 dkg ryby morskiej
- 2 jajka
- sól morska, pieprz
- przyprawa rosołowa
- koperek lub natka pietruszki
- bułka tarta i jajka do panierowania
- olej do smażenia
Ryż ugotować w osolonej wodzie.Rybę również ugotować w osolonej wodzie,osączyć z wody i rozdrobnić.Do ostudzonego ryżu dodać rybę , jajka , przyprawy i wymieszać.Można dodać trochę bułki tartej.Formować kotlety, obtoczyć w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.Smażyć na rumiano z każdej strony.Osączyć na ręczniku papierowym.
Przypominam i zapraszam ..
rewelacja:)
OdpowiedzUsuńfajne, ja robię kotlety ryżowe z dodatkiem mozzarelli tej białej :-)
OdpowiedzUsuńProsty, szybki i smaczny obiad ;) Lubię to! :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń