Kotleciki robione były na piątkowy obiad...oczywiście bez mięsa...jedne z grzybów..a drugie z jajek..a do tego sosik z dodatkiem suszonych pomidorów z Tytki Smaku...pycha..
- 50 dag grzybów leśnych (podgrzybki, prawdziwki)
- 1 cebula
- 1 jajko
- tarta bułka
- sól, pieprz
- 8 jajek
- 1 czerstwa bułka
- mleko
- pieprz,sól
- bułka tarta
- 3 łyżki masła lub oliwy
- 3 łyżki mąki
- 1,5 szklanki wrzątku
- cebula
- pomidory-płatki
- wegeta
Pomidor suszony w płatkach zawiera w sobie witaminę C, która uodparnia i wzmacnia organizm. Zawiera w sobie również potas, który obniża ciśnienie. Dla smakoszy są rewelacyjnym dodatkiem do wszystkiego, do dekoracji i tak na surowo jako przekąska, spokojnie zastępuje paluszki i chipsy
.Zastosowanie:Pomidory suszone idealnie nadają się do dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem jak i tych z mięsem. Świetnie nadaje się do faszerowania mięsa.
coz pomysl super moze przypadnie mojemu mezowi ktory ostatnio chce zostac weganem, jezuu ile to czlowiek sie w kuchni moze napracowac dzieciom daje zawsze herbate z witaminami jak ta http://teekanne.pl/orange-ginger.php i pija ze smakiem ale zeby je jeszcze namowic na jakas rybe to juz cud bylby normalnie
OdpowiedzUsuńKiedyś bardzo często gościły na moim stole, tak jadłam aż się przeżarłam i poszły w niepamięć. :))
OdpowiedzUsuń