Przejdź do głównej zawartości
Niedawno były podudzia z pysznej marynaty...a tym razem są skrzydełka [ bez lotek] ..też z marynaty z dodatkiem miodu ale ciut inne..
- skrzydełka lub udka kurczaka
- 2 łyżki miodu klonowego
- 2 łyżki octu winnego Jamar
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki chilli
- sól, pieprz
- wegeta,zioła prowansalskie
- 1-2 łyżki oleju
- marchew
- cebula
Miód, ocet, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy wymieszać.Udka lub skrzydełka umyć, dodać marynatę i wymieszać , odstawić na kilka godzin.Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojoną marchewkę i cebulkę.Piec przez około godzinę, przewracając kurczaka i polewać sosem [ można wlać trochę wody].
Mmmm...
OdpowiedzUsuń