niedziela, 27 października 2013

Pieczone skrzydełka

Niedawno były podudzia z pysznej marynaty...a tym razem są skrzydełka [ bez lotek] ..też z marynaty z dodatkiem  miodu ale ciut inne..
  • skrzydełka lub udka kurczaka
  • 2 łyżki miodu klonowego
  • 2 łyżki octu winnego Jamar
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki chilli
  • sól, pieprz
  • wegeta,zioła prowansalskie
  • 1-2 łyżki oleju
  • marchew
  • cebula
 Miód, ocet, olej, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy wymieszać.Udka lub skrzydełka umyć, dodać marynatę i wymieszać , odstawić na kilka godzin.Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojoną marchewkę i cebulkę.Piec przez około godzinę, przewracając kurczaka i polewać sosem [ można wlać trochę wody].




1 komentarz :

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.