piątek, 18 października 2013

Ryba w sosie śmietanowo-koperkowym

Kiedyś robiłam podobną rybę, ale w sosie z torebki..tym razem postanowiłam trochę pokombinować i zrobiłam również smaczną rybę [ pomimo nawet ciut przypalonej cebuli]..ale zdjęcia nie udało mi się lepszego zrobić....ale uwierzcie była smaczna...



  • 1 kg filetów z dowolnej ryby
  •  1 szkl.mleka
  • sól, pieprz
  • przyprawa do ryb
  • mąka
  • 1 szkl.śmietany
  • koperek
  • 2  łyżki sera żółtego
  • 1 duża cebula
Filety [ nie rozmrożone]  namoczyć na 1/2 godz.w mleku [ w między czasie pokroiłam na kawałki].Mąkę wymieszać z przyprawami , obtoczyć w niej rybę i usmażyć .Cebulę pokroić i zeszklić na oleju [ moja trochę się przypaliła] i przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać śmietaną wymieszaną z przyprawami i koperkiem.Wstawić do piekarnika  i piec około 10 minut, posypać startym serem żółtym i piec, aż ser lekko się zapiecze.









Zastąp słoik pysznym daniem - edycja I

1 komentarz :

  1. Bardzo przyjemna i pozytywna strona. Napewno jeszcze tutaj wpadnę!
    Pozdrawiam

    my site katalog stron

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.