Przejdź do głównej zawartości
Lody bananowe w czekoladzie
Prawie koniec lata ..ale koniec wakacji...i pora na lody..takie lody można zrobić o każdej porze roku..nie tylko latem..Kiedyś już robiłam takie lody , ale tym razem ciut inaczej.
- 3-4 banany
- 170 g czekolady
- 50 g margaryny
- 3 łyżki mleka
- 1/2 łyżeczki oleju
- dowolna posypka
- patyczki do lodów
Banany obrać, pokroić w plasterki. W każdy plasterek wbić patyczek do lodów. Ułożyć na papierze do pieczenia i odłożyć do zamrażarki na 15 minut.Po 15 minutach czekoladę wraz z margaryną, mlekiem i olejem roztopić w kąpieli wodnej. Wyjmować po kolei banany z zamrażarki, otaczać w czekoladzie i bardzo szybko w posypce .Odłożyć na kilka godzin do zamrażarki.
Pomysłowe i jakie smaczne:)
OdpowiedzUsuńZgadza się.
Usuń