wtorek, 20 sierpnia 2013

Schabowy pod pierzynką

Pomysł na takie schabowe zaczerpnęłam od mojej Mamy..Wypróbowałam z serem startym na tarce i z serem w plasterku...i jednak lepiej spisał się ser starty na tarce..



Ilość schabu dowolna..zależy od ilości osób i apetytu...
  • schab
  • mąka
  • jajka 
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • vegeta
  • majonez
  • cebula
  • ser żółty
Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić. Jajka roztrzepać, dodać przyprawy. Kotlety panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej..Smażyć z obu stron na rumiano.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, doprawić.
Usmażone kotlety posmarować majonezem, położyć zeszkloną cebulę i przykryć startym serem .Zapiec w mikrofalówce lub piekarniku, aż ser się rozpuści.




6 komentarzy :

  1. my też czasami tak wzbogacamy schabowe :D

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie w domu na schab kładzie się duszone pieczarki z cebulką i dopiero na to starty ser. Z wierzchu posypujemy oregano i zapiekamy od góry w piekarniku. Lubię sobie jeszcze polać to keczupem.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z pieczarkami to ja też robię..ale z samą cebulką pierwszy raz robiłam..

      Usuń
  3. kotlety z duszoną cebulką,na to ser rozpuszczony ,na koniec tylko majonez i ketchup,,,,cud miód.....

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.