Zaległy przepis..znów sporo mam takich przepisów...brak czasu niestety nie pozwala na ich opublikowanie..ale pomału postaram się je opisywać i Wam pokazywać..Jestem zła sama na siebie..i to już kolejny raz...pstrykam zdjęcia..potem je oglądam..wybieram najlepsze [choć to różnie bywa..nie zawsze uda się takie zrobić..] ..a pozostałe kasuję...no i w tym przypadku też tak było..ale okazało się..że skasowałam wszystkie zdjęcia z gotowej potrawy..tak więc efektu końcowego brak..ale muszę przyznać, że dodatek kapusty do mięsa mielonego...troszkę mnie zdziwił..ale było pysznie..Przepis cytuję z książki Kuchnia Polska..Jako dodatek u mnie był makaron fettucine Czaniecki..z pomidorem, szpinakiem i kurkumą..troszkę był pokruszony[taki już dostałam ].
Makaron Al.'italiana 100% semoliny do jego produkcji używa się najwyższej jakości semoliny, czyli kaszki z pszenicy twardej "durum" oraz wody.
- 50 dag mielonego mięsa mieszanego
- 25 dag marchewki
- 25 dag cebuli
- 25 dag selera
- 25 dag kapusty
- 5 dag margaryny
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- przyprawa do zup w płynie
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Super, kiedyś jadłam podobny makaron z brokułem, ślinka mi cieknie do dziś ;) A tu mięsko, marchewki - też rewelacja !
OdpowiedzUsuńPyszne było..a z brokułem ..też musi być pysznie..
Usuń