Przejdź do głównej zawartości
Pyszny gulasz z drobiowych serduszek..Przypominam i zapraszam do konkursu.
- 0,5 kg serc drobiowych
- 1 duża cebula
- 2 duże marchewki
- garść suszonych grzybów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 duża śmietana kwaśna
- sól, pieprz
- liść laurowy
- ziele angielskie
- wegeta
Cebulę pokroić i lekko zeszklić na oleju, dodać obraną i pokrojoną marchewkę i razem chwilę smażyć na małym ogniu. Serca oczyścić z nadmiaru żyłek i tłuszczu, przekrój na pół i dokładnie opłukać , aby nie zawierały resztek .Odsączyć z wody i podsmażyć na oleju i dodać do marchewki i cebuli.Przyprawić do smaku, dodać koncentrat pomidorowy, suszone grzyby, trochę wody i dusić na wolnym ogniu do miękkości.Pod koniec dodać śmietanę i koperek.
ostatnio się skusiłam na takie danie i w cale nie było złe, jeżeli czegoś bym nie zjadła to na pewno płucka.
OdpowiedzUsuńMi , mężowi i młodszej córce smakowało..a starsza córka nie jadła..płuc to ja też nie zjadłabym..
UsuńPyszota :)
OdpowiedzUsuńmiodzio ;)
OdpowiedzUsuńZrobiłam przed chwilą ale bez grzybków, wyszło wyśmienicie, lekko słodkawe dzięki marchewkom ale kwaśna śmietana równoważy smaczek, serdecznie polecam, dodaje ten przepis do ulubionych :)
OdpowiedzUsuńCieszę się ,że smakowało..
Usuń