środa, 20 lutego 2013

Serca drobiowe w sosie


Pyszny gulasz z drobiowych serduszek..Przypominam i zapraszam do konkursu.
  • 0,5 kg serc drobiowych
  • 1 duża cebula
  • 2 duże marchewki
  • garść suszonych grzybów
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 duża śmietana kwaśna 
  • sól, pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • wegeta
Cebulę pokroić  i lekko zeszklić na oleju, dodać obraną i pokrojoną marchewkę i razem chwilę smażyć na małym ogniu. Serca oczyścić z nadmiaru żyłek i tłuszczu, przekrój na pół i dokładnie opłukać , aby nie zawierały resztek .Odsączyć z wody i podsmażyć na oleju i dodać do marchewki i cebuli.Przyprawić do smaku, dodać koncentrat pomidorowy, suszone grzyby, trochę wody  i dusić na wolnym ogniu do miękkości.Pod koniec dodać śmietanę i koperek. 
                                                   

6 komentarzy :

  1. ostatnio się skusiłam na takie danie i w cale nie było złe, jeżeli czegoś bym nie zjadła to na pewno płucka.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mi , mężowi i młodszej córce smakowało..a starsza córka nie jadła..płuc to ja też nie zjadłabym..

      Usuń
  2. Zrobiłam przed chwilą ale bez grzybków, wyszło wyśmienicie, lekko słodkawe dzięki marchewkom ale kwaśna śmietana równoważy smaczek, serdecznie polecam, dodaje ten przepis do ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.