piątek, 18 stycznia 2013

Sałatka z ryżem


Przegląd lodówki ..i powstała taka oto sałatka..prosta do zrobienia i na dodatek smaczna..

Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i wymieszać z przyprawą do kurczaka, podsmażyć na oleju z pestek winogron i odłożyć na ręcznik papierowy.Ryż ugotować i ostudzić.Kukurydzę osączyć z zalewy.Paprykę, polędwicę, cebulę i ogórki pokroić w kostkę.Olej z orzechów włoskich wymieszać z sokiem z cytryny.Wszystkie składniki wymieszać , dodać olej z orzechów włoskich wymieszany z sokiem z cytryny, doprawić do smaku.



Przyprawa do kurczaka po staropolsku

Przyprawa do kurczaka po staropolsku stanowi idealne poszerzenie oferty przypraw do kurczaka. Specjalnie skomponowana mieszanka przypraw, wśród których prym wiodą tak popularne w Polsce szlacheckiej: majeranek, tymianek i kminek, polecana jest do mięs smażonych, duszonych oraz jako dodatek do sosów.

Ryż parboiled z dzikim


Ryż parboiled z dzikim to wyśmienite połączenie złocistych ziaren ryżu parboiled z długimi, czarnymi ziarnami ryżu dzikiego. Ryż parboiled z dzikim jest produktem bezglutenowym i stanowi atrakcyjny dodatek do wykwintnych potraw.









Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winogron dojrzewających w ciepłym klimacie Włoch. Jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem właściwość zachowywania naturalnego smaku potraw na nim smażonych. W diecie śródziemnomorskiej jest powszechnie stosowany do sałatek, sosów, a także do smażenia i duszenia.









Olej powstaje ze starannie wyselekcjonowanych podprażanych orzechów włoskich. Dzięki temu charakteryzuje się delikatnym orzechowym smakiem oraz subtelnym zapachem. Jest doskonałym dodatkiem do sałatek, surówek, naleśników oraz deserów podawanych na zimno.

6 komentarzy :

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.