poniedziałek, 26 listopada 2012

Czekoladki ze złotymi jagodami Inków


Pyszne..małe czekoladki..z dodatkiem złotych jagód Inków.Jagody te to coś jak rodzynki [ w sumie są to rodzynki egzotyczne]..ale są inne w smaku..są słodko-kwaśne z cytrynowym posmakiem..Można je jeść samodzielnie..ale mogą być dodatkiem do deserów itp.u mnie dziś czekoladki z dodatkiem tych jagód..czekolada świetnie komponuje się ze słodko-kwaśnym smakiem jagód.

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,przelać do foremek,do każdej foremki włożyć złote jagody Inków .Wstawić do lodówki.

gojishop.pl  goji sklep
Kilka słów o złotych jagodach Inków
Jagody Inków nazywane również Rodzynkami Brazylijskimi, Peruwiańskimi Wiśniami czy Miechunką Jadalną zajmują niewątpliwie czołowe miejsce wśród najzdrowszych suszonych owoców.
Zawierają bardzo dużo witamin z grupy B (B1, B2, B6, B12) oraz witaminy A i C. Są jedynym roślinnym źródłem witaminy B12.
Ich dodatkową zaletą jest duża zawartość bioflawonoidów posiadających właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne i przeciwwirusowe.
Jagody Inków stanowią także ważne źródło fosforu, żelaza i białek (m.in. pektyny).
Dzięki tym wszystkim właściwościom idealnie wpisują się w dietę wegetariańską i wegańską.

Jagody Inków charakteryzują się oryginalnym, słodko-kwaśnym smakiem. Można spożywać je bezpośrednio lub dodawać do ulubionych musli, jagurtów czy deserów.
Jagody Inków nazywane również Rodzynkami Brazylijskimi, Peruwiańskimi Wiśniami czy Miechunką Jadalną zajmują niewątpliwie czołowe miejsce wśród najzdrowszych suszonych owoców.
Zawierają bardzo dużo witamin z grupy B (B1, B2, B6, B12) oraz witaminy A i C. Są jedynym roślinnym źródłem witaminy B12.
Ich dodatkową zaletą jest duża zawartość bioflawonoidów posiadających właściwości przeciwzapalne, antyoksydacyjne i przeciwwirusowe.
Jagody Inków stanowią także ważne źródło fosforu, żelaza i białek (m.in. pektyny).
Dzięki tym wszystkim właściwościom idealnie wpisują się w dietę wegetariańską i wegańską.

Jagody Inków charakteryzują się oryginalnym, słodko-kwaśnym smakiem. Można spożywać je bezpośrednio lub dodawać do ulubionych musli, jogurtów czy deserów.

4 komentarze :

  1. Miechunkę lubię świeżą. W sumie nie wiedziałam, że jest wersja suszona ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.