- 1 kg żeberek
- sól,wegeta
- 2 cebule
- 2-3 ząbki czosnku
- 1/2 słoiczka przecieru pomidorowego
- 4 łyżki miodu
- sok z 1 cytryny
- bazylia
- kostka rosołowa
Żeberka pokroić na kawałki, posypać
solą i wegetą, odstawić na 1/2 godziny.Podsmażyć na
gorącym oleju.Na oleju od smażenia żeberek poddusić pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Dodać miód, sok z cytryny,
przecier i przyprawy.Dodać do żeberek, zalać wodą i gotować do miękkości.
Uwielbiam mięso z żeberek! Pycha!:)
OdpowiedzUsuńDziękuję..
UsuńSuper danie na chłodne dni! Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńZgadza się...
UsuńZamiast przecieru pomidorowego, kostki i bazylii, dodałam 100 gram masła, szczyptę cynamonu i gwiazdkę anyżu. NIEBO W GĘBIE, paluszki lizać, pyszne żeberka.
OdpowiedzUsuńMhm...cynamon i anyż...muszę kiedy tak zrobic..
Usuń