Prosto, szybko..i na dodatek smacznie..
- 2 pory
- 2 jabłka
- 1-2 ogórki kiszone
- kawałek kapusty
- 4 łyzki oliwy
- 1 płaska łyżka musztardy
- sol, pieprz
- cukier, kwasek cytrynowy
Jasne części pora przekroić wzdłuż na połowę, pokroić .Posolić i posypać odrobiną cukru.Jabłka i ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a kapustę drobno poszatkować.[do szatkowania i tarkowania warzyw używam szatkownicy].Wszystko razem wymieszać.Musztardę wymieszać z olejem, doprawić kwaskiem, polać surówkę i wymieszać.
Super fajna ta suróweczka:-)
OdpowiedzUsuńO ciekawa:) nigdy nie mogę znaleźć innego zastosowania kiszonych jak tak po prostu albo w sałatce jarzynowej.
OdpowiedzUsuńmysle, ze na pewno jest smaczna:)
OdpowiedzUsuńPrzepis wart zapamiętania i wypróbowania
OdpowiedzUsuńlubię surówki, w których jest jabłko ;)
OdpowiedzUsuńzapisuję sobie do zrobienia ;)
Pozdawiam!
Zielono mi :-)
OdpowiedzUsuńBardzo szybka i smakowita suróweczka:)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe komentarze..
OdpowiedzUsuń