piątek, 19 października 2012

Kanapka z wafli ryżowych i malinowego serka


Kanapka z wafli ryżowych z dodatkiem serka zrobionego z twarogu i malin..jeszcze znalazłam na krzakach maliny , ale można zrobić i  z malin mrożonych..

Maliny rozetrzeć z cukrem i malinami .można zrobić to blenderem..ja rozgniotłam widelcem.
Serek ułożyć na waflu..i zjeść..


Wafle ryżowe z wiesiołkiem i siemieniem lnianym  SONKO to wafle wypiekane z pełnych ziaren z dodatkiem nasion wiesiołka, maku i siemienia lnianego. Wyjątkowy sposób wypieku bez tłuszczu powoduje, że ilość substancji odżywczych zawartych w ziarnach nie ulega znacznemu zmniejszeniu. Nasiona wiesiołka są naturalnym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT), w tym kwasu GLA, biorących udział w prawidłowym przebiegu procesów przemiany materii. Niezwykłe właściwości lecznicze wiesiołka znane są już od stuleci. Wafle ryżowe z wiesiołkiem i siemieniem lnianym SONKO zawierają kwasy tłuszczowe Omega 3 i Omega 6 w korzystnych dla zdrowia proporcjach. Są źródłem błonnika pokarmowego, który sprzyja funkcjonowaniu układu trawiennego, oczyszcza jelita z toksyn i sprzyja odchudzaniu. Są doskonałą, pełnoziarnistą i niskokaloryczną przekąską. Nie zawierają cholesterolu i są produktem naturalnie bezglutenowym.


                                                 Różowy tydzień 2012

4 komentarze :

  1. Pycha :) Lubię takie przekąski.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ty jak na coś nie wpadniesz, to tylko iść i zrobić ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię wafle ryżowe.. a taka różowa kanapka bardzo sympatyczna ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.