Córka jadła takie parówki u mojej siostry..i posmakowały jej ..więc zrobiłam i ja..My zjedliśmy je z sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak , który dostałam dzięki uprzejmości portalu Uroda i Zdrowie.
Sos musztardowo-paprykowy
Sos mocny i ognisty dla zwolenników ostrych potraw. Wzbogaca potrawy z grilla, zaostrza smak potraw mięsnych, podawanych zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Sos mocny i ognisty dla zwolenników ostrych potraw. Wzbogaca potrawy z grilla, zaostrza smak potraw mięsnych, podawanych zarówno na ciepło, jak i na zimno.
No i sos ten jest prawdziwie mocny..i posmakuje osobom, które lubią pikantne potrawy..Ale z dodatkiem np.tych parówek smakował idealnie..
Sos ten jeszcze przyda się do innych dan.
- 60 dkg ziemniaków ugotowanych
- 1/2 szkl.mąki
- 3 jajka
- 1/2 szkl.bułki tartej
- 6-7 parówek
- sól, pieprz
Sos mocny i ognisty dla zwolenników ostrych potraw. Wzbogaca potrawy z grilla, zaostrza smak potraw mięsnych, podawanych zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Wyglądają pysznie, muszę to wypróbować ! :)
OdpowiedzUsuńPierwsze słyszę o takich, a musiały być pyszne ;)
OdpowiedzUsuńRównież dostałam do testowania sosy Tarsmaku. Jak narazie smakowałam sos czosnkowy, który jest bardzo dobry. Sosu musztardowo-paprykowego jeszcze nie próbowałam. Po tym co napisałaś pewnie mizasmakuje, bo lubię pikantne dodatki. Zapraszam do mnie www.kuchniacaroline.pl
OdpowiedzUsuńJuż widze jak mój synek oszalałby na punkcie tego dania. Będę musiała zrobić mu :)
OdpowiedzUsuńgenialny parówkowy pomysł
OdpowiedzUsuńZnałem ten sam przepis tylko do ciasta należy dodać dość sporo majeranku, i ja nie panierowałem w jajku, ale według mnie też smaczne.
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa..
OdpowiedzUsuńJeśli ktoś lubi można dać więcej majeranku,ale panierowane w jajku są smaczniejsze..