niedziela, 26 sierpnia 2012

834. Udka z majonezem i ketchupem

Pyszne..

  • 6 udek lub ćwiartki z kurczaka
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki keczupu 
  • przyprawa do kurczaka
  • bułka tarta 
  • sól
  • pieprz
  • olej
Udka natrzeć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, odstawić do lodówki na 1 godzinę.Majonez wymieszać z keczupem i posmarować udka i posypać bułką tartą.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce, przykryć folią aluminiową i piec w temp.180ºC . Gdy mięso zmięknie, zdjąć folię, aby udka się pięknie zarumieniły.



2 komentarze:

  1. jadłam kiedyś podobnie pieczonego kurczaka i muszę przyznać, że jest obłędny:)
    dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem, ale zapraszam do siebie: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne udka, robię podobne, niemal identyczne, dodaję jeszcze gyrosa :)
    http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2011/09/udka-gyros.html

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii ..