Właśnie skończyłam piec..a dopiero jutro przygotuję jakieś nadzienie do tych babeczek...
- 40 dkg mąki
- 15 dkg cukru pudru
- 25 dkg margaryny
- 2 żółtka
- 1 łyżka śmietany
Wszystkie składniki posiekać nożem, szybko zagnieść, owinąć folią, włożyć do lodówki na 30 minut.Ciastem wylepić foremki do babeczek, wysmarowanych uprzednio tłuszczem (najlepiej roztopić tłuszcz i dokładnie wysmarować pędzelkiem każdą z foremek). Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC.
Uwielbuam takie kruche babeczki :-)
OdpowiedzUsuńSpróbuj Bożenko zrobić z mąki krupczatki. ;-)
Nie robiłam z krupczatki, ale spróbuję kiedy zrobić.
Usuńmi zawsze złośliwie wyrastają do góry
OdpowiedzUsuńPiekłam je kilka razy, ale jakoś mi nie wyrastały do góry..
UsuńSpadłaś mi z nieba z tym przepisem:) Właśnie zastanawiałam się jak je upiec;)
OdpowiedzUsuńCieszę się, żę przepis się przyda..
OdpowiedzUsuńOj, zdjęcie zniknęło :(
OdpowiedzUsuńWiem..i przepraszam.. jakiś czas temu sporo zdjęć z bloga mi zniknęło..i sama nie wiem czemu..w wolnych chwilach poprawiam te braki, ale jeszcze sporo przede mną...
Usuń