Przejdź do głównej zawartości
Racuszki jogurtowe z rabarbarem
Szybkie do zrobienia racuszki z rabarbarem ..i na dodatek smaczne..
- 35 dkg mąki
- 1/2 l jogurtu lub kwaśnego mleka
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku od pieczenia
- 30 dkg rabarbaru[jabłek albo gruszek]
Jogurt wymieszać z jajkami i mąką ,zmiksować na gładką masę, dodać proszek do pieczenia.Rabarbar obrać,pokroić w małe kawałki i wymieszać z ciastem.Na gorący olej łyżką kłaść porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Przepis dodaję do akcji:
Oj jak ja lubię racuszki :) Takie smażone na głębszym tłuszczu koniecznie! (I wcale nie są niezdrowe! :> Trzeba tylko pamiętać, żeby smażyć na oleju rzepakowym a nie na smalcu ;))
OdpowiedzUsuńDziękuję zadodanie przepisu do Akcji;)
OdpowiedzUsuńRacuszki smakowicie wyglądają;)