Makaron Międzybrodzki z wieprzowiną

Jakiś czas temu dostałam makaron międzybrodzki do przetestowania..robiłam z tego makaronu już sałatkę i zostało jeszcze, więc zrobiłam takie oto pyszne danie..i cóż mogę powiedzieć? makaron znów spisał się idealnie..polecam z czystym sumieniem..
  • 0,5 kg wieprzowiny bez kości
  • cebula
  • ziarenka smaku
  • 15 dkg pieczarek
  • 1 mała papryka lub po kawałku różnego koloru
  • 20 dkg makaronu 
  • koperek
Mięso pokroić w paseczki, oprószyć przyprawami i podsmażyć.Zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną cebulę, pieczarki i paprykę pokrojoną w paski.Smażyć około 3 minuty i dodać do mięsa, podlać kilkoma łyżkami wody i udusić.Makaron ugotować na półmiękko , odcedzić i dodać do potrawy i wymieszać.

Komentarze