Chrupiące gofry

  • 2 szkl. mąki
  • 2 szkl. mleka 
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 
  • szczypta soli 
  • 1/3 szkl. oleju 
  • 2 jajka [żółtka oddzielone od białek ]

Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Piec w gofrownicy na złoto około 5 minut.


Komentarze

  1. Moja gofrownica też robi takie ładne serduszka, narobiłaś mi apetytu na te gofry, dżemiki własnej roboty się skończyły teraz kupuję konfitury Maribel z Lidla, naprawdę pyszne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nie kupuję dżemów, ale jak kiedy mi zabraknie wypróbuję te z Lidla.

      Usuń
  2. oj goferki to w sezonie truskawkowym u mnie na topie! mam swój wypróbowany przepis z dodatkiem wody gazowanej itp. Mniam, mniam, smaka mi narobiłas. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z wodą gazowaną jeszcze nie robiłam..

      Usuń
  3. Ale bym zjadła takiego gofra!!! Jak byłam mała to Babcia bardzo często robiła gofry w takim właśnie kształcie. Marzy mi się taka gofrownica :):):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja mam dwie gofrownice, ale serduszka są lepsze...

      Usuń
  4. Od dawna marzę o gofrownicy :) Takie goferki na oleju zjadane na śniadanie są często dużo zdrowsze niż np. słodzone płatki śniadaniowe czy kupne pieczywo.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja marzę teraz o podwójnej gofrownicy..

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.