wtorek, 10 kwietnia 2012

Jajka faszerowane w waflach Vafini


W piątek przed samymi świętami dostałam przesyłkę z Vafini, a w niej 4 opakowania waflowych foremek w kształcie jajek..Takie waflowe foremki przeznaczone są do nadziewania różnymi farszami itp..Vafini wypiekane są bez udziału konserwantów, sztucznych barwników, aromatów i cukru..Jajko Vafini jest wielkości naturalnej skorupki jajka kurzego. Jego wielkość pozwala na swobodne ugryzienie, a kształt umożliwia łatwe i szybkie nadzianie stosunkowo dużą ilością farszu. Oczywiście pierwsze Vafini wykorzystałam na zrobienie jajek faszerowanych na śniadanie wielkanocne..Co prawda można zrobić takie jajka faszerowane , ale te w wafelkach są o wiele, wiele smaczniejsze..Polecam i zachęcam do zakupu takich wafelków, a kupić można np.tutaj.
  • wafelki Vafini
  • 4-5 jajek 
  • kawałek papryki
  • 1 cebula
  • sol, pieprz
  • bułka tarta
Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić, dodać  drobno pokrojoną paprykę i cebulkę drobno pokrojoną i podsmażoną.Doprawić  i wymieszać.Farszem napełnić foremki waflowe, posypać bułką tartą i lekko przycisnąć do farszu.Usmażyć..Na chwilkę wyłożyć na ręcznik papierowy..i jeść..


Przepis dodaję do akcji Wielkanocne smaki 2.






5 komentarzy :

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.