Kebab [kofty] na patyku



 Coś na grilla , ale można również usmażyć na patelni..Moje kebaby przyszykowane są na grilla...

  • 80 dkg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 2 małe czerstwe bułeczki
  • 2 cebule
  • sól, pieprz

Bułeczki namoczyć w mleku, następnie  odcisnąć .Mięso  wymieszać z drobną pokrojona cebulką, jajkami, odciśniętymi kajzerkami.Doprawić.Dokładnie wyrobić i formować wałeczki. Nadziewać na patyczki.Piec na grillu lub usmażyć na patelni. Moje przyszykowane są do upieczenia na grillu.

Komentarze

  1. Jeszcze nigdy mięsa mielonego na patyku nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.