niedziela, 14 sierpnia 2011

Węgierki w słoikach do ciasta


Takie śliwki przydadzą się zimą do ciasta i nie tylko..Mój mąż zajada się nimi prosto ze słoika...

  • 2 kg śliwek 
  • 8 łyżek cukru 
Śliwki umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Ułożyć w słoiczkach najciaśniej jak się da [ skórką do góry] - słoik powinien być wypełniony po brzegi. Do każdego słoiczka wsypać po 2 łyżki cukru .Zakręcić i pasteryzować 25 minut .
UDOSTĘPNIJ TEN POST

3 komentarze :

  1. Węgierki w słoikach to jest to:) Co roku robię i co roku wszystkie znikają z półki:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. złodziejka przysmaków-ja co roku nie robię[ nie mam swoich -dostaje od znajomych]a żałuję , bo są smaczne..

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie na szczęście drzewek pod dostatkiem i zawsze któreś obrodzi:) Jak dla mnie najlepsze są właśnie do ciasta tak jak piszesz, prosto ze słoika tak mi nie smakują:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.