Sok malinowo - miodowy



Robiąc marmoladę malinowo jabłkową z cynamonem został sok..Zrobiłam syrop malinowo- miodowy ..Przepis równiez pochodzi stąd.
  • 1,5 kg malin
  • ok. 130 g cukru
  •  200 g miodu o delikatnym smaku
Maliny zasypać cukrem, wymieszać, odstawić na 12-14 godzin do lodówki. Zlać sok.
Sok gotować przez ok. 30 minut, dodać miód i gotować razem przez kolejne 30 minut.
Wrzący syrop przelać do butelek i zakręcić. Odstawić w ciemne miejsce.
Przepis dodaję do akcji Przetwory 2011.

Komentarze

  1. Miody koleżanko sie nie gotuje ,miód podgrzany powyżej 42 stopni traci całkowicie wszystkie właściwosci lecznicze i staje sie zwykłym słodzikiem.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.