Schab z sosem słodko - kwaśnym


Wczoraj zrobiłam sos słodko - kwaśny , a dziś musiałam wypróbować.. i wniosek jest taki..muszę zrobić więcej tego sosu.Użyłam dzisiaj tego sosu do schabu, a raczej schabu do sosu..  ale lepszy byłby kurczak , tzn .pierś z kurczaka, ale i tak danie było pyszne.

Pierś lub schab pokroić na kawałki i podsmażyć [ schab trochę trzeba smażyć dłużej niż pierś], dodać sos słodko- kwaśny i gotować razem około 5 minut. Podawać z ugotowanym ryżem.

Komentarze

  1. na sos słodko kwaśny mam ochotę, ale taki samodzielne robiony.. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bazylia- mój jest robiony samodzielnie..zrobilam kilka słoików i jeszcze będę robić.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pycha,muszę zrobić ten sos :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.