- 1 kg fasolki szparagowej
- 20 dag cebuli
- 30 dag marchwi
- 70 dag pomidorów
- niepełna szklanka oleju
- 3 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki octu
- pieprz do smaku
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w dość dużą kostkę,dać do garnka,do pomidorów dodać sól,cukier i ocet...chwilę pogotować.Wszystko razem połączyć,włożyć do słoików i zapasteryzować jednego dnia 15 minut i drugiego dla pewności jeszcze 10 minut.
Przepis dodaję do Akcji przetwory 2011.
Nie robiłam jeszcze takiej.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy skład. Musi być smaczna. Jak tu się u Ciebie fajnie zielono zrobiło:)
OdpowiedzUsuńale moje droga!! dlaczego takie cudo zamykasz w sloiki:))) przeciez to szkoda:) ja bym od razu je zjadla:))))
OdpowiedzUsuńrobię taką od kilku lat...;) i bardzo mi smakuje;)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, chętnie bym spróbowała takiej sałatki:)
OdpowiedzUsuńDo jakich potraw serwujesz tę sałatkę ?
OdpowiedzUsuńP.S.
Wg mnie komentarze powinny być merytoryczne, a paplanina dla paplaniny NIC nie wnosi do tematu.