Krem czekoladowy


Krem czekoladowy z dodatkiem serka zrobiony własnoręcznie smakuje wyśmienicie...

  • 200 g czekolady (biała, ciemna lub  mleczna]
  • 200 g serka waniliowego
  • cukier waniliowy
  • 15 g masła
Czekoladę i  masło  powoli rozpuszczać w kąpieli wodnej, następnie dodać cukier waniliowy. Do czekoladowej masy dodawać po jednej łyżce serka i całość ubijać mikserem na wolnych obrotach.

Komentarze

  1. Zapisuję się na porcyjkę takiego kremu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zgadzam się :) a ile się go mniej - więcej przygotowuje? 15min?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dawno nie robiłam..i trudno powiedzieć ile czasu to zajmuje..

      Usuń
    2. moim zdaniem taki krem to coś ide go zrobić...

      Usuń
  3. Super przepis, właśnie zrobiłam ten krem do naleśników, jest przepyszny :) Robi się go szybciutko, 5min i gotowy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A można go używać do tortów czy raczej nie za bardzo?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trudno mi powiedzieć..dawno nie robiłam tego kremu..ale wydaje mi się, że nie za bardzo.

      Usuń
  5. można go potem przechowywać w słoiku dłuższy czas ?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.