Chipsy ziemniaczane


Takie chipsy na pewno posmakują niejednej osobie...Smak można dobierać według własnych upodobań.. U mnie były chipsy o smaku gyrosa..

  • ziemniaki 
  • olej 
  • sól
  • przyprawa do gyrosa
Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki . Partiami wrzucać na rozgrzany olej .Smażyć aż będą złote, wyjąć i osuszyć na papierowym ręczniku. Oprószyć przyprawą gyros lub innymi przyprawami według swoich upodobań...

Komentarze

  1. Nieźle ;) Domowe chipsy, pomysłowo ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne. Też kiedyś z Olkiem robiliśmy. Posypywaliśmy różnymi przyprawami i serem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. O, jak mnie kiedyś kusiło zrobienie chipsów w domu :) Chyba mnie odstrasza zapach smażenia, bo jestem pewna że smakiem wyprzedzają sklepowe odpowiedniki o milę...

    OdpowiedzUsuń
  4. Kartofle lekko podgotowane, a potem usmażone w znacznie mniejszym stopniu chłoną tłuszcz, a pomimo to są chrupiące. Ręcznik papierowy i tak nie wchłonie większości oleju

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.