Dżem truskawkowy z cynamonem


A oto kolejny dżem ,ale tym razem z dodatkiem cukru żelującego i cynamonu.  

  • 1 kg truskawek
  • 300 g cukru żelującego
  • 200 ml wody
  • 50 - 100 ml miodu
  • 1 łyżka cynamonu
Truskawki ,umyć ,osuszyć i usunąć szypułki.  Miód podgrzać w garnuszku z wodą . Gdy się zagotuje to wrzucić truskawki . Doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier żelujący i mieszając gotować do całkowitego rozpuszczenia. Gotowy dżem przełozyć do słoików.
Przepis dodaję  do Akcj iprzetwory 2011.
Przypominam o konkursie.

Komentarze

  1. fajny pomysł na dodatek cynamonu!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma to jak domowy dżemik:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale będziesz miała fajnie zimą jak będziesz je zajadać (pod warunkiem, że dotrwają do zimy takie pyszności:))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.