Bigos z młodej kapusty


Bigos z młodej kapusty- pycha...

  • 2 kg młodej kapusty
  • 1 mały słoik koncentratu pomidorowego
  • 30 dag kiełbasy lub innej wędliny
  • sól
  • pieprz
  • 1 kostka rosołowa
  • koperek
Kapustę poszatkować, zalać wodą  i ugotować. Wędlinę pokroić w kostkę. Jak kapusta będzie prawie ugotowana dodać kostkę rosołowa, wędlinę,  i koncentrat pomidorowy. Wszystko dokładnie wymieszać i zagotować. Całość przyprawić do smaku sola i pieprzem, dodać posiekany koperek i wymieszać. 

Komentarze

  1. mmmmmarzy mi się taki bigos! :) wpadne gdy będę robić (bo to mój pierwszy raz będzie...)

    OdpowiedzUsuń
  2. taki bigosik to bym sobie zjadla, mniammm:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.