Przejdź do głównej zawartości
Makaron z pieczarkami - danie , które szybko się robi i na dodatek jest pyszne..
- 0,50 kg makaronu
- 0,50 kg pieczarek
- 10 dkg masła
- 200 ml śmietany 30%
- 1-2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą.Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle około 15 minut. Dodać śmietanę i na wolnym ogniu gotować do uzyskania aksamitnego sosu. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić. Gorący makaron wymieszać z sosem.
Przepis dodaję do akcji Viva la pasta 2.
Danie w sam raz dla mnie:)
OdpowiedzUsuńPołączenie makaronu i pieczarek jest bardzo dobre, szkoda tylko, że mój Wybraniec nie przepada za pieczarkami ... :(
OdpowiedzUsuńO tak:) Odpowiada mi w tym daniu i szybkość i smak!
OdpowiedzUsuńwiosenka27 - cieszę się , że pasuje takie danie..
OdpowiedzUsuńDominikaD - połączenie tych składników jest dobre..fakt, że nie każdy może lubić, np .mój mąż jadł , młodsza córka zjadła i za chwilkę była dokładka, a starsza córka nawet nie spróbowała....
Ania - to danie jest i szybkie i smaczne, chociaż nie każdemu[ tak jak np. mojej starszej córce, która od razu zapowiedziała ,że nie będzie jadła]