Przepis znalazłam w jakiejś gazecie i postanowiłam wypróbować.Rybka jest smaczna , a jeszcze lepsza na drugi dzień.
- 1 kg filetów rybnych
- 2 cebule
- 2 czerwone papryki
- 1 puszka ananasów
- 1 mały słoiczek przecieru
- przyprawy : sól, pieprz, ziele angielskie
- sok z cytryny
- mąka
Rybę skropić sokiem z cytryny cytryną posypać solą i pieprzem ,obtoczyć w mące i usmażyć Osobno na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie piórka, paprykę w paski. Smażyć do czasu aż warzywa zmiękną, wówczas dodać ananasa z puszki wraz z połową soku, dusić kilka minut, na koniec doprawić i dodać koncentrat pomidorowy.Połączyć rybę z warzywami i delikatnie wymieszać.
Ja znam podobny przepis...tylko wlewam całą wodę z ananasa i zamiast koncentratu dodaję pikantny ketchup...PYCHOTA.
OdpowiedzUsuń