Czas gotowania w szybkowarze

Czas gotowania w szybkowarze w minutach w ilości 500 g.
MIĘSO WOŁOWE

 Pieczeń duszona- 25 minut
 Gulasz -20 
 Pieczeń -15
 Klops -10
 Rolada- 20
 Pieczeń z dzika -30
 Ozór -40
 Bitki -30
MIĘSO WIEPRZOWE
 Pieczeń- 20 minut
 Gulasz -20
 Golonka -30
 Żeberka -20
 Wieprzowina gotowana -15
 Flaki -15-20
MIĘSO CIELĘCE
 Pieczeń -20 minut
 Gulasz -15
 Ozór -30
 Serce cielęce -25
 Mięso cielęce duszone -25
 Nerki -10
DRÓB I DZICZYZNA
 Kurczę- 25 minut
 Kogut -25
 Kurczę pieczone -15
 Królik -20
 Gołąb -10
 Kaczka -25
 Gęś- 30
 Zając -20
 Sarna -25
 Dzik -30
INNE POTRAWY
 Strączkowe nie moczone -25 minut
 Kasze /krupy/ -25
 Grysik -5
 Płatki owsiane- 5
 Kluski -7
 Ryż -10
 Zupa z drobiu -20
 Zupa z wołowiny- 25
 Zupa ogonowa -30
RÓŻNE
 Knedle- 8 minut
 Ryby -8
 Rosół -20
 Grzyby od gatunku 10-25
JARZYNY
 Groszek,fasolka -8 minut
 Fasolka szparagowa -5
 Groch ,fasola -12
 Kalafior 4
 Karotka marchew -7
 Marchew -12
 Kalarepa- 4
 Kwaśna kapusta- 8
 Seler- 8
 Szparagi- 5
 Szpinak- 3
 Rzodkiew- 8
 Kapusta -8
 Czerwone buraki- 25
  Ziemniaki -8
  Ziemniaki w mundurkach- 10

Komentarze