Czas gotowania w szybkowarze w minutach w ilości 500 g.
MIĘSO WOŁOWE
Pieczeń duszona- 25 minut
Gulasz -20 Pieczeń -15
Klops -10
Rolada- 20
Pieczeń z dzika -30
Ozór -40
Bitki -30
MIĘSO WIEPRZOWE
Pieczeń- 20 minutGulasz -20
Golonka -30
Żeberka -20
Wieprzowina gotowana -15
Flaki -15-20
MIĘSO CIELĘCE
Pieczeń -20 minutGulasz -15
Ozór -30
Serce cielęce -25
Mięso cielęce duszone -25
Nerki -10
DRÓB I DZICZYZNA
Kurczę- 25 minutKogut -25
Kurczę pieczone -15
Królik -20
Gołąb -10
Kaczka -25
Gęś- 30
Zając -20
Sarna -25
Dzik -30
INNE POTRAWY
Strączkowe nie moczone -25 minut
Kasze /krupy/ -25Grysik -5
Płatki owsiane- 5
Kluski -7
Ryż -10
Zupa z drobiu -20
Zupa z wołowiny- 25
Zupa ogonowa -30
RÓŻNE
Knedle- 8 minutRyby -8
Rosół -20
Grzyby od gatunku 10-25
JARZYNY
Groszek,fasolka -8 minutFasolka szparagowa -5
Groch ,fasola -12
Kalafior 4
Karotka marchew -7
Marchew -12
Kalarepa- 4
Kwaśna kapusta- 8
Seler- 8
Szparagi- 5
Szpinak- 3
Rzodkiew- 8
Kapusta -8
Czerwone buraki- 25
Ziemniaki -8
Ziemniaki w mundurkach- 10
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.