Polewy Helio


Parę dni temu  dzięki uprzejmości portalu Aleja Kobiet dostałam trzy polewy i dekoracje Helio, ale na razie ich nie wykorzystałam...jakoś brak mi natchnienia do pieczenia ciasta [ zresztą nie tylko do pieczenia]..ale polewy przydadzą się na pewno ..i wykorzystując je opisze później na blogu..


Marka HELIO przygotowała dla Klientów unikalną na rynku nowość – ekspresowe polewy do ciast i deserów w formie okrągłych pastylek.Polewa w takiej postaci jest nie tylko łatwa i szybka w użyciu, ale również umożliwia dodatkowe formy dekoracji. Czekoladowymi pastylkami możemy posypać gotowy deser, przyozdobić nimi wierzch lub boki ciasta, albo przy ich pomocy ułożyć okolicznościowy napis. Produkty HELIO doskonale sprawdzą się zatem jako zwieńczenie urodzinowego tortu, dodatek do kruchych ciasteczek, a także wyśmienicie ozdobią pucharek z lodami lub galaretką i bitą śmietaną.
Świetnym pomysłem na szybki deser jest także przygotowanie z pastylek polewy HELIO czekoladowego founde z suszonymi owocami z bogatej oferty marki HELIO. Dzięki wykorzystaniu produktów HELIO, każda porcja słodkości zyska wyjątkowy i odświętny wygląd.
Po rozpuszczeniu pastylek polewy HELIO zyskują gładką i kremową konsystencję, która ułatwia równomierne pokrycie całego ciasta.  Polewy HELIO posiadają eleganckie stojące opakowanie, ozdobione wizerunkami smakowitych tortów, które zostało wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie wysokiej temperatury niezbędnej do sprawnego wykorzystania Polewy HELIO w kuchni, tj. do 75-80 ºC. Polewę HELIO wystarczy podgrzać w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej. Jeśli rozpuścimy za dużo polewy, nie ma żadnych przeciwwskazań, aby produkt ostudzić i przy kolejnym użyciu rozpuścić ponownie w kąpieli wodnej.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.