tag:blogger.com,1999:blog-6868004521735729632.post3459552260265063290..comments2024-03-12T10:14:33.391+01:00Comments on Moje domowe kucharzenie: Fasolka po bretońsku z wolnowaruBożenahttp://www.blogger.com/profile/14856951771575634261noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6868004521735729632.post-35377068510906448772016-10-25T09:06:05.940+02:002016-10-25T09:06:05.940+02:00Gotowałam nie raz i fasolę i groch w wolnowarze i ...Gotowałam nie raz i fasolę i groch w wolnowarze i jakoś jeszcze żyję.<br /><br />Bożenahttps://www.blogger.com/profile/14856951771575634261noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6868004521735729632.post-13849106380004702702016-10-24T20:06:38.586+02:002016-10-24T20:06:38.586+02:00Podobno fasolę i groch trzeba najpierw pogotować 2...Podobno fasolę i groch trzeba najpierw pogotować 20 minut normalnie, w garnku, w wodzie gdyż posiada jakąś substancję trującą, ktora neutralizuje się w 100 stopniach a wolnowar nie osiąga takiej temperatury.Lidanhttps://www.blogger.com/profile/02466139166973572077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6868004521735729632.post-20565541782795091492016-08-23T17:51:57.170+02:002016-08-23T17:51:57.170+02:00Wolnowar jest cool. Jutro zaleję żyto wodą - może ...Wolnowar jest cool. Jutro zaleję żyto wodą - może wyjdzie Żytnia na rano ;-DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17856949464859187011noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6868004521735729632.post-5813350668337842072015-11-20T08:16:38.308+01:002015-11-20T08:16:38.308+01:00Bez sensu to jest stanie przy zwykłym garnku i pil...Bez sensu to jest stanie przy zwykłym garnku i pilnowanie czy aby coś nie wykipi lub się przypali..Do wolnowaru można oczywiście włożyć wszystkie składniki od razu, ale ja np.tak jak w tym przypadku gotowałam tylko fasolę [ w sumie sama się gotowała] i później dodana było reszta składników.A pilnować i tak nic nie trzeba było.<br />Bożenahttps://www.blogger.com/profile/14856951771575634261noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6868004521735729632.post-85619433765796243782015-11-18T20:07:44.077+01:002015-11-18T20:07:44.077+01:00Istotą gotowania w wolnowarze jest taki, żeby wsz...Istotą gotowania w wolnowarze jest taki, żeby wszystko wrzucić razem i sobie iść :) a nie pilnować kiedy fasola jest gotowa. Trochę to bez sensu.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15355886714121829504noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6868004521735729632.post-1113371663232416882015-03-05T08:09:33.785+01:002015-03-05T08:09:33.785+01:00Wpraszam się na taki obiadek :0Wpraszam się na taki obiadek :0Z Majeczką w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/09086940767606357615noreply@blogger.com