Takie ciasteczka można przełożyć także dowolnym dżemem lub jakąś masą, można także posypać cukrem pudrem.Wszystko zależy od własnego gustu i upodobań smakowych.
- 2 szkl, mąki
- 1/2 szkl.cukru pudru
- 20 dag masła
- cukier waniliowy
- 4 żółtka
- dodatkowo -krem czekoladowy
Z mąki , cukrów , masła i żółtek zagnieść ciast.Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w do lodówce około 30 minut.Następnie ciasto rozwałkować.Za pomocą dowolnych foremek wycinać ciasteczka.W połowie ciasteczek zrobić dziurki mniejszą foremką.Ciasteczka ułożyć na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.Ciasteczka piec około 10-15 minut w temperaturze 180 do zrumienienia.Wystudzić.Na całe ciasteczka wyłożyć krem czekoladowy i przykryć ciasteczkiem z dziurką.
Ciasteczka wyglądają obłędnie, ciekawy pomysł! Pozdrawiamy Serdecznie – Da Pietro
OdpowiedzUsuń