Ciasteczka z dziurką przekładane kremem czekoladowym

Takie ciasteczka można przełożyć także dowolnym dżemem lub jakąś masą, można także posypać cukrem pudrem.Wszystko zależy od własnego gustu i upodobań smakowych.
  • 2 szkl, mąki 
  • 1/2 szkl.cukru pudru
  • 20 dag masła 
  • cukier waniliowy
  • 4 żółtka
  • dodatkowo -krem czekoladowy
Z mąki , cukrów , masła i żółtek zagnieść ciast.Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w do lodówce około 30 minut.Następnie ciasto rozwałkować.Za pomocą dowolnych foremek wycinać ciasteczka.W połowie ciasteczek zrobić dziurki mniejszą foremką.Ciasteczka ułożyć na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.Ciasteczka piec około 10-15 minut w temperaturze 180 do zrumienienia.Wystudzić.Na całe ciasteczka wyłożyć krem czekoladowy i przykryć ciasteczkiem z dziurką.


Komentarze

  1. Ciasteczka wyglądają obłędnie, ciekawy pomysł! Pozdrawiamy Serdecznie – Da Pietro

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.