Ryba w cieście naleśnikowym

Ryba w cieście naleśnikowym, robiłam taką już kilka razy, ale tym razem skorzystałam z przepisu Łukasza.
  • 2 filety z ryby
  • 3 łyżki mąki (do obtoczenia)
  • 3 łyżki oleju (do smażenia)
  • 4 kopiaste łyżki mąki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 5 łyżek mleka
  • 2 łyżeczki oleju
Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia. Jajko wymieszać z mlekiem i olejem. Po tym składniki mokre wlać do składników suchych i dokładnie ubić trzepaczką, aby ciasto było jednolite. Ciasto powinno być bardziej gęste, niż tradycyjne ciasto na naleśniki.Filety z ryby pokroić na kawałki , obtoczyć w mące, a następnie zanurzyć w cieście naleśnikowym .Obtoczone w cieście naleśnikowym fileciki smażyć na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu osączyć na papierowym ręczniczku.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.