- kawałek mięsa wieprzowego np.łopatki , golonki lub żeberka
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kilka ziemniaków
- 10 dkg ryżu
- listek laurowy, ziele angielskie
- sól, pieprz
- majeranek
- vegeta
- koperek
Mięso umyć, pokroić w kawałki, przełożyć do garnka, zalać zimną wodą.Zagotować,zmniejszyć ogień , dodać obrane i pokrojone warzywa [ oprócz ziemniaków].Dodać przyprawy i gotować.W między czasie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę.Dodać do garnka, po około 15 minutach dodać ryż.Gotować do miękkości ryżu.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.